2018 sezonun ilk yarışı her zaman 1. olamam

Efe Okur 2018 gönen

2018 sezonun ilk yarışı her zaman 1. olamam

Gönen yarış parkuru Şakir Şenkalaycı hocamın olduğu için bana evimiz gibi geliyor. 2017 Senesinde 2. Yarışımda burada 1. Olmuştum. Gönen’de yarış olduğu zaman çok seviniyorum.

Bana göre Türkiye’nin en iyi parkuru Gönen’de. Tüm hazırlıklar tamam Cumartesi günü antrenman ve sıralama turları var.

Her şey hazır ilk antrenman turların da benden bekleneni yaparak en iyi zamanı aldım. Nede olsa en sevdiğim parkur. En iyi bildiğim parkur.
ikinci antreman turunda da en iyi zamanı yaparak sırama turlarını beklemeye başladık. Şakir hocam ve Ailem bana güveniyor. Bende kendime güveniyorum. Sıralama turlarında da en iyi sırayı aldım. Tam sıralama turu bitmişti Arkadan rakibimle küçük bir çarpışma oldu ama bir sorun olmadı. Tekrar padok alanına geçtik ve Cumartesi gününü sıralamada 1. Olarak tamamladım. Yarın 1. Sıradan start alabilecektim.

Pazar günü için sabırsızlanıyordum. Sezonun ilk yarışı yarış günü bir karnaval havasında geçiyordu. Pazar günü antrenman turları sonrasında 1. Yarış zamanı gelmişti. Her şey çok güzel start alanında tüm rakiplerimiz ile yan yana dizilmiştik. 15 sn sonra start aldık ve ön sıradan çıkış yaparak rakiplerimin önüne geçmiştim. Parkur biraz çamurluydu ama benim için fark etmezdi 10 dk boyunca rakiplerim arkamda ben önce arayı koruyarak güzel bir yarış oluyordu. Birden son turda finiş bayrağına 100 metre kala motorum stop etti. En önde gidiyordum bir çok rakibime tur bindirmiştim. Şakir hocam motoru çalıştıramıyor ne yaptıysak olmuyordu. Rakibimin babası ve Şakir abi motorumu elle itmeye başladılar. Son 100 metreyi motorumu iterek finiş çizgisini geçirebilmiştik. Bu şekilde 3. Olabildim. Tüm antrenmanlarda sıralamalarda 1. olurken motorumun bozulması sonucunda 3. Olabildim benim için çok büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Kesin 1. olmam gerekirken günün ilk yarışını 3. Olarak tamamlamıştım. 1 Yarış daha vardı umarım motorum düzelir ve 2. Yarışta 1. olurum.

Şakir hoca, babam ve Metin abi motorumu yapmaya çalışıyordu. Sıralama turunda rakibimle çarpıştığımda radyatör delinmiş. Yarışta motor fazla ısındığı için de finişe 100 metre kala motorum stop etmiş. Radyatör sorununu 1 saat içinde çözmeleri gerekiyordu aksi halde yarışlara hiç giremeyecektim. KTM yarış takımında olmamın avantajı ile sorun kısa sürede çözüldü ve günün 2. Yarışına motorum hazırdı.

Bu yarışta gene önde start alarak yarışı açık ara fark ile 1. Lik ile tamamladım. Günün sorununda 1. Yarış ve 2. Yarışın toplam puanı ile 2. Lik kupasını alabildim. 2 olduğum için çok üzüldüm.

Sonuç olarak her zaman 1. olamayız yarışlarda her şey olabilir. Önemli olan yarışmak ve bir sonraki yarışlara hazırlanmak olduğunu daha iyi anladım.

Efe Okur 2018 gönen

2.lik kupasını alırken

Efe Okur 2018 gönen

Çarpışma anı

Efe Okur 2018 gönenEfe Okur 2018 gönenEfe Okur 2018 gönenEfe Okur 2018 gönenEfe Okur 2018 gönenEfe Okur 2018 gönen

yarıştan görüntüler

Bu yazıyı paylaş